DESPRE NOI

De ce noi...?

Deoarece în cabinetul nostru:

25+

ANI DE EXPERIENȚĂ​

7/7

SPECIALITĂȚI STOMATOLOGICE

93%

RATA DE REVENIRE A PACIENȚILOR

12+

ORE/ZI DESCHIS

Standarde premium

Tratamente personalizate de o înaltă calitate și în condiții de confort optim​

Ne angajăm să oferim tratamente personalizate de cea mai înaltă calitate, într-un ambient prietenos și relaxant, astfel încât fiecare pacient să primească îngrijirea individuală de care are nevoie, simțindu-se în deplin confort pe tot parcursul experienței sale în cabinetul nostru.

Toate specialitățile stomatologice

În cabinetul nostru veți găsi soluțiile medicale pentru toate specializările stomatologiei: chirurgie, ortodonție, pedodonție, estetică, etc.

Competențele cele mai înalte

Medicii cabinetului au grade profesionale și didactice de cel mai înalt nivel.

Predictibilitatea costurilor

Pacientul va fi informat referitor la toate costurile tratamentelor înainte de a iniția orice manoperă. În cazurile complexe, oferim cea mai bună planificare a etapelor de tratament și a costurilor, adaptate fiecărui pacient în parte.

specialitățile medicinei dentare

Acoperim toate specialitățile stomatologice

Specialitățile din domeniul medicinei dentare sunt prevăzute în Nomenclatorul de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală aprobat prin Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1509/2008, cu modificările și completările ulterioare.

După completarea Nomenclatorului de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1348/2020 pentru completarea Ordinului ministrului sănătății publice nr. 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală,
specialitățile medicinei dentare sunt:

  • Stomatologie generală
  • Protetică dentară
  • Chirurgie dento-alveolară, chirurgie stomatologică și maxilo-facială
  • Ortodonție și ortopedie dento-facială
  • Endodonție
  • Parodontologie
  • Pedodonție

Grade profesionale

Gradele profesionale în medicina dentară

Gradele profesionale existente la ora actuală în practica medicinei dentare sunt: medic stomatolog specialist și medic stomatolog primar.

Treptele profesionale în medicina dentară în România sunt următoarele:

  1. medic stomatolog
    – absolvent al unei facultăți de medicină dentară
  2. medic rezident
    – a susținut și promovat examenul de rezidențiat, alegându-și o specializare.
  3. medic specialist
    – a parcurs curricula de rezidențiat, a susținut și a promovat examenul de medic specialist
  4. medic primar
    – medic care a practicat ca specialist (perioadă variabilă în funcție de specializare), a susținut și promovat examenul de primariat; este cea mai înaltă treaptă a specializării medicale

Alte calificări în domeniul medical sunt doctoratul și competențele.

  1.  doctor în științe medicale
    – titlu științific înalt acordat de o instituție academică sau de învățământ superior în urma unei activități de cercetare (inclusiv articole științifice publicate în reviste de specialitate) întinsă pe o durată de câțiva ani și care s-a concretizat cu susținerea tezei de doctorat
  2. competențe suplimentare
    – diplome obținute în urma unor cursuri de perfecționare care permit celui care le deține să efectueze manopere în plus față de gradul profesional pe care îl deține

Consiliul național al corpului profesional a adoptat în ședința din data de 30 iunie 2012 competențele specifice, raportat la specialitățile din domeniu existente la acel moment, precum și pentru medicul specialist și medicul primar în chirurgia oro-maxilo-facială cu dublă licență (medicină dentară și medicină generală), după cum urmează:

competențe în stomatologia generală, chirurgia dento-alveolară, chirurgia OMF, ortodonție
competențe în protetica dentară
competențe în parodontologie și endodonție

Gradele didactice sunt trepte în cadrul învățământului universitar. În România, medicii angajați în instituții de învățământ superior au, pe lângă titlurile medicale unul din următoarele titluri universitare:

  • preparator universitar
  • asistent universitar
  • șef de lucrări
  • conferențiar
  • profesor universitar